keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

SIPSIRIIPPUVUUS

''Riippuvuus eli addiktio (lat. addictio ’jättäminen jonkun valtaan’) on pakonomainen tarve harjoittaa jotakin toimintoa tai kokea tietynlainen tunnetila. Riippuvuuden vaikutus elämään vaihtelee hyödyllisestä ja elämää ylläpitävästä terveestä riippuvuudesta haitalliseen riippuvuussairauteen. Riippuvuudet voidaan jakaa kehollisiin tai henkisiin (fyysisiin tai psyykkisiin) riippuvuuksiin. Riippuvuus liittyy usein mielihyvähakuisuuteen. Yleisiä haitallisia riippuvuuksia ovat esimerkiksipäihderiippuvuudetlääkeriippuvuudetnettiriippuvuus ja peliriippuvuus.'' (Wikipedia)

http://im.mtv.fi/image/5737926/landscape16_9/752/423/c9bbd54eb5aa1e7e28f5d79f3a4336f0/Fm/taffel-sipsit-perunalastut-snacks-chips.jpg
Olen sipsiriippuvainen.

Herkutellessani ostan aina sipsiä dipin kera. Joskus mukaani saattaa eksyä popcornia tai jäätelöä, harvemmin karkkia. Mun herkuttelutarve iskee yleensä kahdesta syystä. Yksinolemisesta ja tylsyydestä. Pahinta on, kun molemmat yhdistyy esimerkiksi silloin, kun mies on viikonlopun reissussa.

Mun mielestä silloin tällöin herkuttelu on hyväksi, pussi kaveriksi tyttöjeniltaan tai piknikille. Kun herkkuhimoja tyydyttää säännöllisesti ja kohtuudella, överimäisiltä ylilyönneiltä vältytään. Ainakin mun tapauksessa. Jos pitkitän ja pitkitän pientä napostelua, laukeaa sipsihimo sitten astetta suuremmin, ja ostan sipsiä ja dippiä, vähintään kahta makua kumpaakin.

http://www.lily.fi/sites/lily/files/user/4461/2013/08/sipsit.jpg
En todellakaan aio luopua sipsistä kokonaan, sillä se ei tulisi onnistumaan. Aionkin tästä eteenpäin miettiä, mitä muuta voisin syödä sipsin (ja dipin) tilalta. Yksi hyvä ''korvike'' on ruisnachot, joissa on noin 200 kcal vähemmän per 100 g verrattuna ihan perus perunalastuun. Ja pussikin on huomattavasti pienempi! Nachot ainakin omalla kohdalla vaatii vielä dipin tai salsan, mutta onhan ne jo askel parempaan. Ja kermaviiliäkin voi ostaa kevytversiona. Toinen hyvä dipattava olisi erilaiset vihannekset, mutta eikö se jo blogin nimestäkin selviä, etten mä niistä juurikaan välitä. :)

Tv:n katselun yhteydessä napostelulle olisi hyvä löytää jokin sijaistoimito. Ompelenkin aina Netflixiä katsellessa tuon miehen haalarimerkkejä hänen opiskelijahaalareihinsa, että on edes jotakin tekemistä käsille. Pitääköhän tässä alkaa kutomaan sukkia ja lapasia, jos sillä saisi herkkuhimot loppumaan? :D

Oletteko te koukussa johonkin herkkuun?

- Jenna

2 kommenttia:

  1. Minulla on tämä sama sipsiriippuvuus! Yhdessä vaiheessa joka ilta tuli mässäiltyä sipsejä ja dippiä. Nyt olen aloittanut 'terveellisemmän elämän' joten sipseilyä tulee harrastettua vain kerran viikossa, en edes tarvitse muita herkkuja, esim karkista en voisi vähät välittää.

    Itse dippailen kurkkua ja porkkanaa tai teen uunibataattia, jos viikolla tulee himo dippailuun. Meillä myös käytetään kermaviilin sijasta turkkilaista tai kreikkalaista jugurttia, se on terveellisempi vaihtoehto. Minä asun Tanskassa joten täällä ei ole samoja tuotteita, mutta ainakin Valion turkkilainen jugurtti Suomessa on super hyvää! Jopa parempaa kuin kermaviili :) sekä kannattaa tehdä dipit itse, eikä ostaa valmista pussi kamaa!

    http://imfamousbutnobodyknowsit.blogspot.dk/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos monesta vinkistä! Täytyy kyllä heti kokeilla niin bataattia kuin jugurttiakin. :)

      Poista